Ropogós süti

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit

 

chubby-hubby-cookies_03-16-2014_1_ca

Hozzávalók:

  • 225 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 200 g sótlan vaj
  • 200 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 125 ml tej ½
  • 150 g, plusz 50 g apróra vágott csokoládé
  • 50 g mogyoróvaj
  • 50 g csokoládé chips
  • 50 g földimogyoró

chubby-hubby-cookies_03-16-2014_7_ca

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk egy pár sütőpapírt a tepsi aljára.

Egy közepes méretű tálba, keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a csipet sót, majd tegyük félre.

Egy másik tálban egy spatula segítségével keverjük össze a vajat, a barna cukrot és a kristálycukrot. Akkor jó, ha már krémes állaga van. Adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük össze. Következő lépésként öntsük bele a vaníliakivonatot. Ez után, lassanként keverjük hozzá a tejet.

30 percig pihentessük a keveréket.

Lassan adagoljuk a tésztához a száraz hozzávalókat és a csokidarabokat forgassuk bele a tésztába.

Egy kanál segítségével csípjünk a tésztából és tegyük rá az előkészített sütőpapírra. Ezt ismételjük addig, ameddig el nem fogy a tészta. Süssük 12-14 percig, hogy aranybarna legyen. Hagyjuk teljesen kihűlni a kész sütiket!

Vízgőz felett melegítsük fel a csokoládé chipset és a mogyoróvajat. Egy villa segítségével keverjük össze. A kész krémet öntsük rá a sütikre és szórjunk rá földimogyorót!

chubby-hubby-cookies_03-16-2014_5_ca

chubby-hubby-cookies_03-16-2014_4_ca

chubby-hubby-cookies_03-16-2014_3_ca

chubby-hubby-cookies_03-16-2014_2_ca

chubby-hubby-cookies_03-16-2014_1_ca_alt

 

The Cozy Apron

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit