Holi, a színek, a tavasz és a szerelem fesztiválja

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit

 

A Holi fesztivál a tavasz és a szerelem ünnepe. Eredetileg egy vallásos hindu szokás, mára azonban az egyik legnépszerűbb fesztivál, nemcsak a hinduk körében. Évről évre egyre nagyobb sikernek és népszerűségnek örvend.

A Holi Nepálból és Indiából indult, majd az évek során egyre több ázsiai államban vezették be, mi több, Európa és Észak-Amerika egyes részein is izgatottan várják a színek és a tavasz fesztiválját.

A rendezvény a Holika bonfire nevű szertartással kezdődik. Összegyűlnek az emberek, énekelnek és táncolnak, valamint ünnepélyes keretek között óriási tüzet raknak. Fát és egyéb égethető holmi dobálnak a nagy tűzbe, ezzel szimbolizálják Holika, az ördög elégetését. Tulajdonképpen Holika halálát ünnepljük a Holi fesztivál alatt. A Holira virradó reggel az emberek szárazfestéket és vizet visznek magukkal, színezett vízzel feltöltött vízipisztolyokat és festékes vízzel töltött lufikat. Kezdetét veszi a nagy vízicsata, végeredményképp pedig mindenki bőrig ázik és egy négyzetcentiméter sem marad festék nélkül! Itt nem számít, hogy ismered-e az “ellenfeled”, hogy fiú-e vagy lány, idős-e vagy fiatal, bárkivel is küzdesz, az fair game. Kitör az őrület, egy napra mindenki egyenlővé válik, elmosódnak a határok, mindenki ismer mindenkit, mindenki szeret mindenkit. Nem utolsó sorban pedig mindent festék borít. Észbontó!

holi1

holi22

holi23

holi24

 

Style Motivation

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit