A szinglik hamis világa

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit

 

Agyoncsapnám azt, aki kitalálta a „szingli” fogalmat, és ez által tönkretett sok millió nőt, aki e fogalom mögé bújva vesztette el egyéniségét, és helyét a világban. Kapaszkodott bele a feminizmus sötét hálójába úgy, hogy arról semmit nem tud valójában. Ne vonjunk párhuzamot a kettő között, ez egy nagyon hibás gondolat. Ha így szeretnél élni, az egy nagyon boldogtalan jövő kilátása. Amiben az örökös hiány pókja, szövi be az életet, és roppant össze a magány súlya alatt. Szinglinek lenni nem jó dolog. Bármennyire is hiteti el veled az a gazadás és kampány világszerte, ami erre az iparágra épül. Carrie is gyűlölt az lenni. Nem szabad összekeverni azt az életérzést, amikor az ember egy saját utat választva inkább egy eszme mellett áll ki. Vágyait jóllakatva ugyan, de türelmesen kivárva. Ugyanis a „szingliség” egy ócska fricska. Az élet meghazudtolása, ami a magabiztosság álcájával lepi be azokat, akik ezt mint tevékenységet folytatják. Kiállva egy olyan konvenció mellett, amit valami barom nyomott le a nők torkán. Skatulyába zárva.

112999
„Szinglik” ébredjetek fel és vessétek le azt a pokoli fogatot. Ugyanis hiába hiszed az ellenkezőjét, a nagy átlag igenis tudja, hogy te baromira nem akarsz az lenni. Az első jöttmentnek, aki a lábad elé dob egy ínycsiklandozó csontot, úgy veted magad oda, mintha erre vártál volna egész életedben. Majd amikor egy alföldi kiadású Marlboroman azt találja mondani neked, hogy.. „Jaj, hát te nem vagy ilyen! Tudom, hogy pulyát akarsz, kerti grillt, és medence körül futkározó Golden Retrievert.” .. te elveszíted a realitás talaját és azt hiszed, eljött a megváltó. Nem csak a tested dobod így oda akárkinek, de a lelkedet is. Minden ilyen alkalommal, lelked csontocskái eltörnek valahol. És ez megy minden újabb héten. Mindig újabb fűszálba botolva rebeged el a jó Istennek lefekvés előtt, hogy szabadítson meg ettől a szingli élettől. Jöjjön el az igazi. Bocsássa meg, hogy a keresgélés közben, annyiszor elbuktál, de nagy volt a kísértés. De ember vagy, esendő. Ha éppen találsz valakit, nem látsz. Szóval legyen meg a te akaratod. Ámen.
El kell fogadni, hogy a szingli lét nem más, mint egy állapot. Amiből a legtöbb nő szabadulni akar, mert éppen nincs ki beleszóljon a reggeli pirítós elkészítésének sajátos technikájába. Pedig az embernek meg kell tanulnia megismernie önmagát és azt, amire igazán szüksége van. Fel kell ismernünk azt a tényt, hogy a világban egyedül állunk szemben a saját életünkkel. Meg kell tanulnunk megbirkózni a mindennapi feladatokkal és érzésekkel. Szeretni magunkat, hogy szeretni tudjunk és el is tudjuk fogadni mások szeretetét. Rájönni, hogy a magány nem egyszerűen abból áll, hogy az ember társaságra vágyik, hanem legfőképpen abból, hogy hasonlóak társasága után sóvárog. Hasonlónak pedig az olyan embert nevezzük, akik tudják rólunk kik s mik vagyunk. Vagyis megfelelően intelligensek ehhez, és meg van bennük az ehhez szükséges érzékenység és türelem is. Azon kívül, pedig el is fogadják az embert. Hiszen amit nem vagyunk képesek elfogadni, azt rendszerint észre sem vesszük, vagy egyszerűen nem létezőnek tekintjük. És belegyömöszöljük valamelyik kész skatulyába. A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismernéd az igazit. Hogy mikor az megtörténik, akkor igazán hálás légy érte. Nem kötelez az idő arra, hogy görcsölj valakiért. A legjobb dolgok úgy is váratlanul fognak a nyakunkba zúdulni. A szabadság érzete az, amikor együtt vagy valakivel, tehát nem vagy egyedül. Mégis mindent megtehetsz, amit csak akarsz. Azt, ami kielégíti a lelked vágyait, tehát olyan lehet, amilyen te vagy. Okos és buta, szép és csúnya, szégyenlős és gátlástalan, szelíd és vad. A szabadság az a megfizethetetlen emberi érzés, amikor rájössz, léteznek olyan emberek, akikkel ha együtt vagy, önmagad vagy.
Az élet nem elég hosszú, de elég széles. Éppen ezért álmodd, amit álmodni akarsz.. menj oda, ahova menni akarsz.. légy az, aki lenni szeretnél, mert csak egy életed van, és egy lehetőséged arra, hogy megtedd mindazt, amit meg szeretnél tenni. Tehát legyen elég vidámságod ahhoz, hogy boldog légy, elég megpróbáltatás az életben, ahhoz hogy kitartó légy, és elég remény ahhoz, hogy ember légy. Ne „szingliskedj” egy hamis kép mögött, amit gyűlölsz. Hanem légy nyitott és tegyél azért, hogy megtaláld azt, akit úgy gondolod illik hozzád. Aki mellett szabad, és legfőképpen önmagad lehetsz. Mindig lesznek emberek, akik meg fognak bántani, tehát nem szabad feladnod a hitet. Csak légy figyelmes és persze óvatos. Légy jobb ember és tudd, hogy ki vagy, mielőtt valaki újjal találkozol, akiről azt reméled, hogy ismer téged.

Írta: Cathy Neige

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit