BDSM – Szürke téveszmék a hétköznapokban

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit

 

Izmusok, fétisek, fíliák, mániák, zsánerek, elfojtott vágyak, korbács, picsipacsi… Szereted? Kipróbálnád? Olvastál róla? Tudod egyáltalán mi az?

Először is rakjuk helyre a fogalomzavarokat. BDSM – Bondage & Discipline/közözés és fegyelmezés, Domination & Submission/dominancia és alávetettség, Sadism & Masochism/szadizmus és mazochizmus. Ahol maga a nemi aktus nem játszik különösebb szerepet, vagy egyáltalán nincs. A szex maximum jutalom és nem ajándék. A két fél szerepe különválik. Az irányító domináns fél, és a kiszolgáltatott alávetett szolga. Ebben az élvezetben az érzelmek irányítása, a fájdalom adása, és elviselése a folyamat. Melyben egyéb fétisek, szerepjátékok, szexuális segédeszközök vesznek részt. Ebben az esetben nem a nemi aktus okozza a kielégülést, hanem az adott tárgyak, testrészek érintése, öltözékek viselése, fájdalom okozása vagy maga a fájdalom érzete. Vágyak, fétisek, ábrándok, képzelt helyzetek, kiszolgáltatottság, a másik félen teljes mértékben való uralkodás. Ugyan manapság nagyon divatos lett a BDSM társadalmunkban, de a valóságban ez életstílus kérdése, nem picsipacsi, üss a seggemre baby, nagyiszex. Bár igazán be tudja fűszerezni az ellaposodott unalmas hétköznapi szexet. De ez inkább identitás és deviancia. Beállítottság, mely akár a gyerekkorból is eredeztethető, vagy a későbbiekben kialakuló viselkedési együttes. Hiszen egy igazi szadista ismérve, nem az imént említett popsi porolásban mutatkozik meg. Hanem az, aki csak partnere kínzásában talál kielégülést. Tehát simán felvágja a melleden a bőrt, eszméletlenségig fojt, megrepeszti a bordáidat, véresre korbácsol… mindezt a saját örömére, ha ez a megállapodás részét képezi. Ha mazochista vagy, akkor számodra meg pont a saját fájdalmad, kínod és kiszolgáltatottságod okozza a kielégülést. Szobanövényként, hamutartóként, bútordarabként vagy kínzások tárgyaként szolgálni Úradat/Úrnődet. A divat megszállottjai egy seggre pacsi után, már kevésbé hinné, hogy ezt élvezni lehet. Pedig ez a külön világ erről szól. Ahol az Úr/Úrnő és az alávetett szolga létezik.

21

Vegyük sorba a leggyakoribb ábrándokat, vágyakat, szexuális vonzódásokat, amikkel egy még magát is normálisnak nevező egyén, ha nem is a valóságban, de álmaiban eljátszadozik. Parafíliák, ahol a rendellenes szexuális viselkedés lényege, valami tárgy, különleges szokás vagy esetleg korosztálybeli különbség okozza az örömforrást. Algolagnia – fájdalom iránti vonzódás. Aszfixiofília – légzéskorlátozáshoz való vonzódás. És a leggyakoribb, Biasztofília – azaz a nemi erőszakhoz való vonzódás. Majd maga a fetisizmus, melynek során a közvetlen közösülésen kívül a szexuális játékok, eszközök, testrészek, viselkedések válnak a szexualitás, élvezet és örömforrás céljává. Az milliónyi fíliákról és izmusokról, nem is beszélve. A két fél közötti kommunikáció és megállapodás képezi, hogy ki mennyire hajlandó és azt meddig, milyen mértékben. Itt játszik szerepet a hétköznapi embereknél a rengeteg tévedés. Valóban azt hiszed, hogy csak egy tenyeres a seggeden az egész? Nem! Ha valaki megfelelően játssza ezt az élvezetes játékot, kifejezetten művészi szinteket lehet elérni. De ehhez nyitottság kell és bizalom. Az egyéjszakás kalandoktól, ne várd el ezt a fajta örömszerzést. Mert itt a tested és lelked adod át, vagy uralkodsz rajta. Ne feledjük el, a nem megfelelő játékban, ugyan a sebek az ember testén begyógyulnak, de a lelkén maradandó károkat okozhatnak. Az igazi tévhit abban ejtőzik, hogy a Domináns fél az abszolút uralkodó. Pedig a valódi uralkodó szerepét az alávetett tölti be, hiszen ha elérte tűrőképességének maximális határát, egyetlen szóval leállíthatja az egész folyamatot. Így a párbeszéd, elengedhetetlen része, egy ilyen „aktusnak”. Ugyanis párod megengedte, hogy uralkodj rajta. Bizalmába fogadva megosztotta veled, mindazt a vágyat, amit tőled szeretne megkapni. Ez a legmagasabb fokú bizalom jele. Melyben a másik félnek tisztában kell lennie, hogy meddig mehet el, mit szeretsz és hogyan. Mi a tűrőképességed mezsgyéje. Ugyancsak dobogós helyet foglal el, a tisztelet egymás iránt. És nem árt tisztában lenni a gyengédség és ugyanakkor szenvedély fogalmával is. Nem utolsó sorban képesnek is lenni rá. A „játék” végeztével, viszont elengedhetetlen a gondoskodás, hiszen egy ilyen „aktus” után beférkőzhet a bizonytalanság. Amit szeretgetéssel és beszélgetéssel visszazökkentünk az eredeti kerékvágásba. Légy tapintatos és figyelmes szerető.

3

Mai világunk túlságosan felgyorsult, túl sok a stressz, nagy a nyomás és emiatt még a sima egyszerű szexet is elsietjük. Pedig igen is időt kell szakítani a romantikára és egymásra. Mert az összetartozás mély együttese a szex. Szex, ami nem arról szól, amit a hét perces pornófilmekben látsz. Be a punciba, ánuszrózsát tágítani, majd befejezésként ráverni az arcára. Nem! Nem… és nem! Egy nőnek több inger kell, hogy elérje a gyönyört. Mentális kielégülés is kell, nem csak fizikai. Stabilabbá teszi a mindennapjainkat, és oldja a stresszt a lelki problémákat. Hiszen, ha pont a gyönyörre nem szánunk időt, kapcsolataink legyenek azok bármilyen jellegűek, ellaposodnak és jön a havi egy szex… jobb esetben. Hosszú távon már egy férfinek sem elég, csak egy pucér mell látványa. Kell az izgalom és a fűszer. Amennyiben nem gerjedsz a BDSM valódi vagy érintőleges vonalára sem, akkor légy kreatív, szenvedélyes, játékos és csábító. Az édes vanília, mindig jó és finom.

41

Seneca szerint az önuralom a legfőbb uralom. A primitív ember, aki erőszakossága miatt veri a párját az önbizalomhiány, és kisebbségi komplexus. Párja aki meg hagyja, de nem élvezi, az csak rettenetesen fél. Az eszközök használata sem arról szól, hogy jól odavágunk vele és kész. Minden „játéknak”, legyen az pálca, korbács, paskoló, tágító, dildó… meg van a sajátos technikája és használata. Nem árt kipróbálni saját magunkon is, mielőtt használni fogjuk. Érezzük csak azt, hogy mit okozunk vele, mielőtt helytelenül kezünkbe vesszük és azt sem tudjuk, hogyan fogjuk. Tudjad és érezd a saját bőrödön. És beszélj! Mond el partnerednek, mit szeretnél, miről ábrándozol. Tapasztaljatok, játszatok. Ha valami nem jó, akkor mond el. Nem tudsz valamit? Kérdezz. Nem nyal jól? Irányítsd. Fadarab a csajod? Nem csak az ágy létezik. Mozgasd. Egy lakás milliónyi olyan ponttal és felülettel van megáldva, ahol egyesülni lehet. Fantáziálsz? Valósítsd meg. De ezt a játékot ketten kell, hogy játszzátok. Esetleg többen, ha az a kívánalom. Közös beleegyezéssel. Nem az a lényeg, hogy bántsátok a másikat, hanem hogy kölcsönösen jól érezzétek magatokat és egymást. Ahogy a Franciák mondják. „La petit mort” – kis halál. Ahogy én mondom – Éld meg a szexualitásban a lélek főnixmadarát. Égjen porig az éned, hogy aztán újult erővel feltámadhasson benned az élet.

61

 

Írta: Cathy Neige

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Pin on PinterestShare on Reddit